KJENNER DU DEG IGJEN?

NAV, ARBEIDSLIVET OG DET Å STÅ UTENFOR ARBEIDSLIVET.

Selvfølgelig så er det jo alltid sånn at vonde og sårende tanker skal inntre akkurat når du minst venter det, eller setter deg ned og tenker. Det går opp og ned med meg, og mitt liv fra dag til dag og noen dager og uker er bedre enn andre, mye kommer an på egne tanker men også hvordan andre er der for meg. Jeg skal jo ikke lyve å si at det har vært så lett akkurat de siste månedene mine, for å si det sånn. Her sitter jeg jo uten jobb, og har stått uten før også, så jeg vet hva det innebærer. Det er mange ganger jeg rett og slett kjeder meg veldig, og holder på å gå på veggene. Men samtidig har jeg måttet innfri meg med at sånn er

min nåværende situasjon, og da må jeg bare gjøre det beste ut av det her og nå. Helsen kommer før jobb og skole. Og jeg må legge til at ja jeg vet at jeg ikke er alene i samfunnet om dette! Det er lett å sitte å peke pekefingeren mot oss som er uten arbeid, å tenke tanker som at vi er late og ikke bidrar til samfunnet. Det må en gjerne tenke om meg, men jeg har faktisk vært igjennom veldig mye tøft over flere år, og har hatt det vanskelig å forsone meg med en del og det er det nok veldig få som kommer til å forstå. Hele mitt liv dreiet seg om utdanning og jobb for flere år tilbake, og det har vært kjempe vanskelig for meg å ha et liv snudd opp ned på hodet, og over til Nav. Det har vært mange møter på nav oppgjennom årene, og først de siste 2 årene har jeg fått litt mer hjelp og støtte.  Det verste jeg vet er mennesker som tjener langt over gjennomsnittet å rakker ned på oss mennesker som lever av Nav. For å si det sånn: Jeg håper så inderlig at dere må betale topp skatt en dag! Og rett og slett selv få mindre utbetalt. Det mener jeg helt ærlig, når en sitter der og ser ned på andre.

Det er mye man kan gjøre selv, når man står oppi en slik situasjon. Og det er mye jeg har planlagt og gjøre allerede, så jeg sitter ikke å har tenkt å sove langt til ettermiddagen og legge meg på morgenen for de som tror det, i dette nye året. Planlegging har jeg gjort, jeg bare åpner ikke kjeften min for alle lengre.

 

Så var det dette med Nav da og tiltak. Jeg har vært i arbeidspraksis før, og jeg har jobbet gratis som jeg liker å kalle det. Jeg mener det er unødvendig og utnyttelse fra Navs side, så lenge en ikke har en plan på det på sikt. Du jobber gjerne litt gratis for å få arbeidserfaring, men så mener jeg at en burde få betalt. Jeg var heldig å fikk betalt, og da ser jeg ikke på arbeidspraksis som noe dumt. Da er det bare motivasjon og glede og entusiasme. Jeg var heldig, men første gang jeg var i praksis for sikkert 5 år tilbake nå, da fikk jeg ikke noe. Det er bare så idiotisk, og sånt skal man ikke finne seg i mener jeg. Over lengre tid da selvsagt. Men jeg merker at Nav har blitt bedre, og mye mer behjelpelig enn det en gang var. Jeg har selvfølgelig lyst til å komme tilbake til arbeidslivet, men jeg vet at det viktigste for meg er å få hjelp til de tingene jeg sliter med først. Jeg sliter veldig med opp og ned dager, og det trengs skikkelig hjelp til det for å si det sånn. Og så ærlig må det bare være. Det er jo trist å miste kontakten med arbeidskollegaer, men sånn blir det jo når man står utenfor. Dette er mine tanker om Nav, Arbeidslivet og det å stå utenfor arbeidslivet.  " Det finnes et lys i enden av tunnelen uansett situasjon "

 

Hva mener du om arbeidspraksis? <3

Opplever du Nav bedre eller dårligere? <3

#debatt #nav #jobb #samfunn #meninger #tanker #helse #januar #2017

 

 

 

 

 

NY UKENS BLOGG KONKURRANSE, BLI GJERNE MED.

Da er det bare å melde seg på ny ukens blogg konkurranse, og fikk du ikke med deg hvem som vant forrige konkurranse kan du trykke her: http://hevhodet.blogg.no/1485523406_ukens_blogg_anbefalinger.html . Ukens blogg konkurranse går for de som ikke vet hva det går ut på, eller er nye her i bloggverden, så går det ut på å frem snakker andre bloggere, og dele og linke til deres blogg slik at andre kan få øynene opp for den. Det er enkelt og greit en fin måte å bidra til litt glede og optimisme fra begge sider. Det er kjempe gøy, så sleng deg gjerne med i neste konkurranse :)

 

For å delta må du følge to helt enkle steg:

1. Følg siden til hevhodet på facebook HER: https://www.facebook.com/Hevhodetbloggno-831393883621579/ <3

2. Skriv under i kommentarfeltet at du ønsker å delta. <3

<3 LYKKE TIL <3 Jeg kommer ut med innlegget neste onsdag!

Bilderesultat for blomster

Bilde lånt fra Google.

 

 

 

 

 

UKENS BLOGG ANBEFALINGER

 

UKENS BLOGG: ISELINRENEE :)


Dette er Iselin, en jente på 26 år fra byen Drammen. Ønsker å anbefale denne bloggen videre til dere, fordi hun har en kjempe flott og inspirerende blogg å lese. Hun har en bilde blogg der hun deler mange flotte bilder med mening. Hun deler også litt annet forskjellig, og hun virker som en trivelig person. Har følget bloggen til Iselin helt fra starten, når jeg startet opp å blogge i 2015. Har du ikke besøkt bloggen enda så kommer du direkte til den her: http://iselinrenee.blogg.no/ <3

 

 

 

 

UKENS BLOGG: SANNEEGELI :)


Dette er Sanne, en jente på 17 år fra byen Stavanger. Sanne har en flott blogg med mange fine og kjekke innlegg. Det jeg liker så godt med denne bloggen er hennes flotte og ryddige design, og hun har mange fine bilder på bloggen. Skriver bra, og deler hverdagen sin med oss. Kom over bloggen hennes for ikke så lenge siden ved en ren tilfeldighet. Anbefaler Sanne sin blogg videre! Har du ikke besøkt hennes blogg enda kan du trykke direkte her: http://sanneegeli.blogg.no/ <3

 

 

 

 

UKENS BLOGG: CEECILIE :)


Dette er Cecilie, en jente på 23 år fra Ringsaker. Cecilie har en super fin blogg med flott og ryddig design! Hun blogger om alt fra trening, kosthold, skjønnhet og generelt hverdagen sin. Finner mange flotte innlegg hos Cecilie. Kom over denne bloggen for ikke så alt for lenge siden, og for meg har hun gjort et bra inntrykk! Vil anbefale bloggen videre for dere, og håper dere tar turen innom. Du kommer direkte til bloggen hennes her: http://ceecilie.blogg.no/ <3

 

 

 

 

UKENS LESER: BUROYFOTO :)

Dette er Lise, en jente på 26 år fra Agdenes. Må bare anbefale denne flotte bloggen videre for dere, hun deler mange fine bilder og spesielt knyttet til naturen. Lise har en kjempe fin blogg, med et ryddig og fint design. Elsker hennes design! Bloggen handler om foto, men hun deler også litt personlig med oss. For ofte en hyggelig kommentar fra Lise på min blogg, og det er alltid koselig. Du kan besøke bloggen hennes her: http://buroyfoto.blogg.no/ <3

 

 

 

 

 

UKENS LESER: MAYCELINNYBAK :)

Dette er May Celin, en jente på 26 år fra Orkdal. Hun har en super fin blogg, og her blogges det om hverdagen hennes. Hun deler mange bra innlegg, og det er alltid koselig å komme innpå denne bloggen. Celin er trebarnsmor, så det blir også litt om familielivet. Har du ikke besøkt hennes blogg enda så kan du trykke her: http://maycelinnybak.blogg.no/ <3

 

Leser du noen av disse bloggene? <3

God fredag alle mine flotte lesere! Ønsker dere verdens beste helg <3

#blogg #konkurranse #helg #hverdag #foto #samfunn #januar #2017

 

" Følg gjerne siden min på Facebook, her oppdaterer jeg jevnlig - https://www.facebook.com/Hevhodetbloggno-831393883621579/ <3 "

 

KLIKKHORER

Ja nå lurer en sikkert fælt på hva jeg vil med denne overskriften, kanskje litt brutal men det er bare ment som et uttrykk og ikke noe annet. Alle har vel lagt merke til disse såkalte klikkhorene på blogg.no, som skal mele sin egen kake. Alt de bryr seg om er meg og atter meg selv. Du legger merke til dem for å si det sånn... Må også legge til at ingen av mine lesere må føle seg truffet, dette er ikke rettet mot noen av dere. Dette er kun hva jeg baserer klikkhorer som.

 

Her er noen kjennetegn.

- De er verdens dårligste på å svare kommentarer fra lesere.

- De er som oftest høyt oppe på topplisten

- De rakker oftest ned på andre bloggere

- De legger gjerne igjen spam på ditt kommentarfelt som fin blogg, følg meg gjerne

- De tar mer enn de gir

 

ha ha, for et tulleinnlegg fra meg, men kanskje det er litt snev av sannhet i det jeg skriver eller? <3

Bilderesultat for some e cards about selfish

 

TRE TOPPBLOGGERE SOM INSPIRERER MEG!

 

1. TONJE BLOMSETH.

Denne jenta synes jeg er en skikkelig tøffing. Hun er 22 år gammel og reiser ut på ekspedisjoner med hundene sine på ulike oppdrag, helt alene. Som oftest. Her gir hun oss et innblikk i hverdagen sin litt utenfor det vanlige, følg drømmen ikke strømmen er mottoet. Hun inspirerer i vertfall meg, med sin flotte blogg med fult av naturopplevelsesbilder og videoer! Blir inspirert og motivert for tur når jeg er innom bloggen til Tonje. Ser jo så bra ut å komme ut av komfortsonen å gå lange turer i nydelig natur, brenne bål og bare nyte friluftslivet fult ut.  En flott blogger! Og rå person!

Bilderesultat for tonje blomseth

 

2. SOPHIE ELISE

Sophie Elise sin blogg må selvsagt innom hver dag så si. Har følget bloggen lenge, og hun har en kjempe flott blogg. Det jeg liker så godt med denne bloggeren er at hun er så åpen og ærlig, og står for sine meninger. Hun blogger om mye fint, og er flink til å skrive. Flott jente med ben i nesa! 

 

3. MARTHE BORGE

Marthe Borge har en skikkelig sånn glad blogg. Her deler hun mye forskjellig fra hverdagen sin, og inspirerer med mange gode og fine tips. For en god energi av å komme innpå denne bloggen, hun gir mye av seg selv til andre. En flott blogger!

Bilderesultat for marthe borge

 

Har du noen favoritt toppblogger du leser? <3

#blogg #foto #inspirasjon #hverdag #samfunn #januar #2017

 

JEG ELSKER Å LAGE MIDDAGER!


1. Pepperbiff med peppersaus. Tilbehør: Fløtegratinerte poteter med varmet mais,  stekt tomat og ananas. 

 


2. Kjøttpølse i brun saus. Tilbehør: Poteter, brokkoli og rødløk. 

 


3. Lasagne. Tilbehør: Salat 
 

 


4. Japansk teriyaki.  Tilbehør: Ris. Her har jeg brukt Toro sin rett, og du kan se fremgangsmåte på pakken. Har og forklart hvordan jeg gjør det.

 

 Bilderesultat for japansk teriyaki toro

    Oppskriften her er veldig enkel. Det er en Toro oppskrift,  så her er ingrediensene du trenger, og fremgangsmåte:

    - Du trenger en rødløk, en rød paprika og en bukett brokkoli og 400 gram oppkuttet svinefilet eller 400 gram kyllingfilet.

     Hakk løk i biter, skjær paprika i biter og del brokkoli i mindre terninger. Begynn med å steke kjøttet i olje blandet med panering,

     et krydder som følger med i pakken. Dette blander du sammen og steker godt, deretter heller du grønnsakene og følger resten av

     oppskriften som står på pakken. Deretter hiver du på krydderet som følger med, og blander inn 4 dl vann. Så skal det småkoke 5-7 minutt.

     Risen som også følger med i pakken, skal kokes i 12 minutter. Jeg pleier bruke 6 dl vann med en ts salt i. 

 

#blogg #mat #foto #helse #hverdag #helg 

SÅ OFTE BØR DU VASKE BH-en

 

© Leveres av Side 2 Du bør ikke bruke samme BH mange dager på rad - det kan ødelegge elastikken. Og denne feilen bør du unngå.

(SIDE2): Alle vet (forhåpentligvis) at de bør bytte truse hver dag. Men hvor ofte bør vi vaske BH-en?

Ifølge Elle.com bør du vaske den etter tre til seks gangers bruk.

 

Enkelt å vaske

BH-en brukes på et område hvor du svetter mye, og den tiltrekker seg derfor både svette og bakterier. Av den grunn trenger den å vaskes relativt ofte.

Når det kommer til selve vaskingen, er det ikke særlig komplisert. Mange vasker BH-en kun for hånd, men dette er ikke nødvendig. Du kan vaske BH-er både i maskin og for hånd - men helst med kaldt vann.

 

Men viktig å få med seg: Du må ikke legge den i tørketrommelen, da dette ødelegger elastikken.

 

 

VISSTE DU DETTE?

102 år gammel

BH-en - eller brystholderen, som er det egentlige navnet - er 102 år gammel. Det var sosietetskvinnen Mary Phelps Jacob som lagde den første BH-en i 1914. I begynnelsen besto plagget av to lommetørklær festet med et bånd.

Den første stroppløse BH-en kom i 1934, og i 1936 ble størrelsene A til D lansert. I dag går størrelsene fra AA til L.

Om du skulle være i tvil: Bokstavene viser hvor stor skålen er (altså hvor store brystene er), mens tallet foran viser vidden rundt ryggen.

 

Kilde: http://www.msn.com/nb-no?ocid=TSHDHP

 

#blogg #tips #råd #helse #klær #hverdag #januar #2017

 

 

UKENS BLOGG KONKURRANSE, BLI GJERNE MED!

Da er det tid for å melde seg på ny ukens blogg konkurranse, og fikk du ikke med deg hvem som vant forrige konkurranse kan du trykke direkte Her: http://hevhodet.blogg.no/1485016286_ukens_bloggere_og_uke.html. Sist gang trakk jeg ut 2 ukens bloggere, og en ukens leser. Denne gang tenkte jeg å gjøre en liten vri, slik at det blir litt mer spennende og større sjanse til å vinne. Jeg kårer 3 ukens bloggere og 2 ukens leser. Det er kjekt å være i gang igjen med denne konkurransen, synes den bidrar til mye glede hos meg og kunne få frem snakke andre bloggere og jeg vet at det er satt stor pris på hos andre og. Så heng deg med, å bli gjerne med. Alt du trenger å gjøre er å følge to helt enkle steg:

 

1. Lik Facebook siden til Hevhodet her: https://www.facebook.com/Hevhodetbloggno-831393883621579/

2. Skriv under i kommentarfeltet her eller på facebook siden at du ønsker å bli med.

" LYKKE TIL ALLE SAMMEN " - Så kommer det ut et innlegg i slutten av uken <3<3

Camilla Fossaa Dagsland sitt bilde.

#blogg #hverdag #helg #konkurranse #samfunn #januar #2017

DET ER DE SOM KJENNER DEG BEST, SOM DØMMER DEG MEST!

I mitt tilfelle så oppleves det i vertfall slik ståstedet er her og nå, at de som faktisk kjenner deg best, er de som dømmer deg mest. Og ikke misforstå meg, Grer ikke alle under en kam. Flere har vært flinke til å invitere meg med på ting, komme hjem til meg og være der for meg. Det er jeg veldig takknemlig for, å skal prøve å gi det jeg kan tilbake. Det har seg slik at ståstedet er at jeg er hjemmeværende nå, og har vært uten jobb i ca 2 måneder snart. Jeg vet at jeg ikke er alene, det er flere i samfunnet så har det akkurat likt. Har fått hørt det en god del ganger nå ja. Å si at det går supert er å lyve, men jeg tenker at helsen kommer

først, så jobb og skole. Jeg vil selvsagt tilbake til arbeidslivet når ting er bedre, og jeg har fått ordnet opp i saker og ting. Men det som jeg kjenner på mest er denne dømmingen mot meg for jeg vet hva mennesker som kjenner meg tenker. Og det er helt greit at dere dømmer og tenker at herlighet å gå hjemme liksom, å leve av nav liksom. Det er helt greit at enkelte tenker det. Hvis det ikke er mer forståelse enn som så, så trenger jeg heller ikke enkelte av de som dømmer meg rundt meg. Det blir for dumt. Det er ikke jeg som skyver en vekk fra meg, det er dere enkelte som tar avstand fra meg. Husk det! Jeg er bare et menneske jeg også, for guds skyld.  Faktisk så overrasker det meg nok at jeg blir husket mer på av bekjente enn av de som kjenner deg som aller best. Det kan være alt fra familie til ja enkelte venner, mer trenger jeg ikke å si. Jeg føler mye, og mye har jeg også rett i veldig mye. Det kalles vel å ha en god intuisjon!

De fleste jeg kjenner har jo høye stillinger, og gode jobber og kan nok ikke forstå hvordan det går an å leve på nav, og ikke være ute i verken arbeidslivet eller skole. Det er nesten litt tragisk å tenke på, at en kan dømme så mye, uten å ha vært i samme situasjon selv. Stakkers dere om dere selv skulle stått opp i en situasjon med psykisk helse, og at livet snudde seg mot dere, må jo være sjokk uten like. Mennesker som har vært gjennom tøffe ting i livet, er ofte de som har medfølelse og forståelse med andre. Sånn er det bare. En kan aldri vite hvor tøft livet kan være, før en står i storm selv. Da er en gjerne ikke så tøff i maska lenger. Hovmod står for fall.

 

Til alle dere som tror at jeg skal bruke året 2017 på å sove lenge og stå opp sent, & sitte på ræva hjemme, Der tar dere jammen feil ;)

Jeg har forskjellige planer, og har planlagt en stund og ønsker å endre mitt liv og hverdag til det bedre. Noe er allerede tatt tak i, og det trenger jeg ikke å brøle ut til alle dere som dømmer meg. Jeg har lært så mye, av at jeg velger å holde kjeft rett og slett.  Så døm meg gjerne, men å gi mennesker en ny sjanse, til å få vise seg fra sine nye og bedre sider, det fortjener alle mennesker. Ingen mennesker er perfekte, noe vi må prøve å huske på <3

 

Andre som har opplevd at enkelte  snur ryggen og dømmer deg når du er arbeidsledig og har psykiske problemer? <3

" Føler meg nesten litt sånn som Sophie Elise hadde det når hun fikk flere mot seg, enn med seg for flere år tilbake. Dere husker sikkert hvor mye den jenta ble dømt og sett ned på, fordi hun gjorde ting som sjokkerte andre. Skiller du deg ut, så rygger mennesker unna " ;) I dag er hun Norges største blogger, der hva det mange som ikke hadde troen. "  - Så det jeg vil frem til er at det går an å få til mye, med rett innstilling og troen på seg selv. Vil man ha en endring i sitt, så går det an for de aller fleste, man må bare slutte å dømmer andre for handlingene. Men heller se fremover og gi mennesker en ny sjanse og et syn. " Det er ingen mennesker som aldri har gjort feiltak i sine liv, og måttet stått opp for det. Jeg ser vertfall fremover, og håper at 2017 vil bli et fint år "

 

 

UKENS BLOGGERE OG UKENS LESER ER....

UKENS BLOGGERE & UKENS LESER BLE FØLGENDE........<3

 

UKENS BLOGGER BLE: STAVANGERINMYHEART SIN BLOGG. :)

Dette er en dame på 47 år, fra byen Stavanger. Bloggen hennes kom jeg over en tilfeldighet, og hun har en kjempe flott blogg med mange kjekke innlegg. Her finner du alt fra hverdagen generelt til trening, natur, kosthold og mye mer. Hun skriver bra, og jeg vil anbefale denne bloggen videre til dere lesere. Har du ikke besøkt hennes blogg enda, så kommer du direkte til den her: http://stavangerinmyheart.blogg.no/  <3

 

 

 

 

UKENS BLOGGER BLE OGSÅ: CHICKTOPIA SIN BLOGG. :)

Dette er Julie, en jente på 22 år fra Lillehammer. Julie har en kjekk og flott blogg med mange fine innlegg. Kom over hennes blogg for ikke så alt for lenge siden. Her skrives det om mote, interiør og fotografering og om hverdagen generelt. Synes hun har en fin blogg, som er verdt å ta turen innom. Har du ikke besøkt denne bloggen, kommer du direkte til den her: http://chicktopia.blogg.no/ <3

 

 

 

 

 

UKENS LESER ER: SELINEEKELUND SIN BLOGG. :)

Dette er Seline, en jente på 21 år fra Råde. Kom over Seline sin blogg for ikke så alt for lenge siden, og har fått et positivt inntrykk av denne bloggen. Hun har en veldig flott blogg, med mange flotte innlegg. Hun skriver om hverdagen sin, deler tips og råd og skriver om veldedighet, tanker og mye annet fint. Har du ikke vært innom denne bloggen enda, så kommer du direkte til den her: http://selineekelund.blogg.no/ <3

 

#blogg #konkurranse #foto #hverdag #helg #samfunn #januar #2017

 


 

MENSEN.....

Mensen humor ;)      

 #blogg #humor #foto #mensen #hverdag #helg

HJEMMELAGET TACOKRYDDER

Hei og god fredag mine godeste lesere :) Hva er planene for helgen da? <3. Siden det er fredag, som betyr taco fredag for mange av oss, så kom jeg over en oppskrift på hjemmelaget tacokrydder fra bunnen av. Selv pleier jeg å bruke Santa Maria sin, helst den Cayenne pepper, den er veldig sterk og god hvis du er glad i ekstra krydret kjøttdeig som smaker! Ellers bruker jeg den taco krydder mild fra Santa Maria. Den er god den også, men den andre synes jeg er bedre. Nå, som jeg fant denne oppskriften på krydderet, så tenkte jeg absolutt å prøve den ut en dag når jeg skal ha taco. Ha en super fredag alle.

 

HJEMMELAGET TACOKRYDDER

Ingredienser:

3 ss chilipulver

2 1/2 ts malt chilipepper, helst chiliflak

2 1/2 ts tørket oregano

2 ss malt spisskummen

2 ss paprikapulver

2 1/2 ts hvitløkspulver

2 ss havsalt

2 ts sort pepper

1/4 ts malt anis

Ønsker du den enda sterkere, så kan du blande en ts med Cayenne pepper.

Kilde: http://www.matprat.no/  Fant oppskriften inne hos matprat.no

 

Lager du krydder selv? <3

#blogg #hverdag #helg #fredag #tips #mat #krydder #januar #2017

 

 

 

 

NÅR MANNEN SNORKER

Puh.. Hva pleier dere å gjøre når mannen durer?  :p gir han et puff i leggen så snur han seg,  ellers blir det ørepropper...  Ikke alltid det er like ille.  Noen som kjenner seg igjen?  Det merkelige er at her dures det kun når han ligger på ryggen. Men det kan være utrolig irriterende å forstyrrende... Mannfolk er mannfolk ;)

 


 

MINNERIKE BILDER SOM ALDRI KOM PÅ BLOGGEN!

Her har dere noen bilder fra når jeg var i Budapest i mai måned i fjor,  sammen med familien min.  Budapest var en opplevelse,  og en utrolig flott by!  Veldig stor by.  Det var mye å se, og Budapest er kjent for sine varme kilder og maten her er kjempe god.  Ungarn er kjent for å

være et av de beste kjøkken i verden,  og vel å merke så må jeg si meg veldig enig.  Aldri smakt så god mat før.  Budapest er å anbefale for den som vil ha mye for pengene,  rimelig å leve her samtidig mye å se og gjøre.  God mat og hyggelige mennesker. Anbefaler Budapest :)

 


    

 

Her er noen bilder fra når meg og samboeren min var i Ayia Napa (Kypros) i fjor sommer.  Vi koste oss veldig her.  Veldig varmt og godt,  kan av og til bli litt for varmt i juli og august.  Vi reiste i juli,  men vil anbefale å reise i juni,  dag for du godt rundt 30 grader.  Var ute å festet litt,  

sammen med søskenbarnet mitt og hennes venninne,  de reiste samme tid som oss helt tilfeldig.  Solet oss endel, og badet å koste oss. Kypros er dessuten kjent for sine vakre hvite sandstrender og turkis blått hav.  Grekerne er også et veldig hyggelig folkeslag.  Anbefaler Ayia Napa :)       

Har du vært i Budapest eller Kypros før?  <3

#blogg #foto #reiser #opplevelser #minner #2016 

SUNNERE TIKKA MASALA RETT

Indisk mat, Tikka masala er noe jeg liker kjempe godt og jeg kunne lett spist dette mye oftere enn jeg gjør. Det smaker jo bare så godt! Krydret og godt med mye smak i.. Jeg kom nylig over en litt sunnere oppskrift på Tikka masala, Å tenkte å dele den med dere her på bloggen. Så her er den...... <3
 
 


 
Oppskrift til ca 3 porsjoner:
 
Ingredienser
 1. 700 g kylling
 2. 1 boks hakkede tomater
 3. 2 ss tomatpuré
 4. 1/2 paprika
 5. 1/3 løk
 6. 1 hvitløksfedd
 7. Krydder: Curry, cummin, kardemomme, kanel, chili, ingefær og sennepspulver
 8. 4 ss gresk yoghurt
 9. 1 blomkål
 10. 1 ss smør
 11. en klype salt
Fremgangsmåte
 1. Skjær kylling i terninger og stek sammen med grovhakket løk, finhakket hvitløk og krydder. Tilsett paprika i terninger, hakkede tomater og tomatpuré og stek i et par minutter til, ta pannen av plata når du rører inn gresk yoghurt til slutt.
 2. Bruk et rivjern og rasp blomkål, ha i en kjele med litt smør og salt og kok/stek under stadig omrøring i 6-7 minutter.

           Håper dette så godt ut! Kunne du tenke deg å prøve dette? <3

 

#blogg #hverdag #helse #mat #januar #2017

UKENS BLOGG KONKURRANSE I GANG IGJEN! BLI GJERNE MED :)

Da dere, da er det kjempe lenge siden jeg har hatt ukens blogg konkurranse og nå synes jeg det er på tide å starte opp igjen med det. Det gir meg mye glede å kunne skrive noen fine ord om en annen blogger, og jeg vet at slike konkurranser er kjekt å delta i. Så nå er det bare å melde dere på, og for å bli med må du kun følge to helt enkle steg.......

 

1. Følg siden til hevhodet på facebook eller følg meg på instagram.

2. Skriv under i kommentarfeltet at du ønsker å delta.  Jeg trekker 2 ukens bloggere og en ukens leser i slutten av neste uke! <3 LYKKE TIL <3

 

 Du kan følge meg på facebook HER: https://www.facebook.com/Hevhodetbloggno-831393883621579/ <3

 Du kan følge meg på instagram HER:https://www.instagram.com/hevhodet/ <3

Bilderesultat for konkurranse quotes

Bilde lånt fra Google.

#blogg #helg #hverdag #konkurranse #januar #2017

 

 

 

7 TING BARE EN EKTE VENN GJØR

Bilderesultat for friendship

 

1. Fokuser på det gode

Du må ikke imponere ekte venner. Det er for mye hardt arbeid. Ekte venner ser under overflaten, og verdsetter de gode kvalitetene dine.

2. Vær deg selv

Sammen med dine ekte venner, kan du gråte eller le, være både tullete og alvorlige, og fortsatt føle varmen i det å ha en forbindelse med hverandre.

3. Godhet teller

Godværsvenner er morsomme å henge med i gode tider. Men du gjenkjenner ekte venner ved at de også viser en underliggende godhet når ting ikke er like bra.

4. Feil er en del av livet

Ekte venner dømmer deg ikke for feilene du gjør. Alle kan gjøre feil og feil er en del av livet.

5. Maktbalanse

Ekte vennskap handler ikke om at en skal være stjerne og den andre tjener. Det handler om å ta hver sin tur: å forstå og å bli forstått; bli støttet og være støttende, og å bry seg nok til at man fanger opp signalene vi sender.

6. Tilgivelse

Når konflikter oppstår, har ekte venner mot til å snakke ut om de på en direkte måte, ikke sladre til andre eller bare la irritasjonen øke på. Ekte venner tilgir.

7. Lojalitet

I et godt vennskap er lojalitet nøkkelen. Du vet at dine ekte venner alltid vil passe på deg.

 

Kilde: http://buzzit.no/

#blogg #helg #hverdag #samfunn #meninger #tanker #januar #2017

 

EN DEPRESJON KAN ENDRE LIVET DITT TOTALT!

Å bli deprimert er noe alle kan bli før eller senere i livet. Det er rett og slett ikke noe du kan for...

 

Alle som har følget meg og bloggen over en god stund, vet hvor mye dritt jeg hadde sist år 2016. Det var selvsagt noen kjekke dager og hyggelige øyeblikk innimellom, og kjekke reiseminner hadde jeg mye av i fjor, der jeg reiste hele fire ganger. Jeg elsker å reise, så dette må nok være høydepunktene i fjor.

Uansett så har det seg slik at nå er det nytt år og nye muligheter for oss alle. Men, det er ikke slik at dagene blir endret over natta og ting tar tid, spesielt hvis vi vil ha en endring i livet, så tar ting tid. Gammel vane vond å vende, er det ikke så det sies..Jeg har i vertfall tenkt å gjør det jeg kan, Å stå på og gjøre det jeg kan for at jeg skal få bedre dager på sikt. Jeg er interessert i å både lære, få hjelp til ulike ting og se fremover med et håp om at ting ordner seg til slutt.

Bilderesultat for depression quotes

 

Akkurat her og nå om dagene så har jeg det ikke så veldig lett inni meg, jeg kjenner meg deprimert rett og slett. Det har vart en stund, og jeg har vært  deprimert før i livet, og vet hvordan det føles selv om det oppleves ulikt for hver gang. Jeg er inne i periode der jeg helst bare vil trekke meg tilbake, å være i mitt eget selskap. Noe som egentlig ikke er meg i det hele tatt. Jeg er egentlig en sosial person, men jeg for rett og slett litt sosial angst når jeg blir deprimert. Det er ikke lett å sovne på morgenen når alle står opp klar til å ta tak i dagen, å ligge til langt på formiddagen. Det er ikke sånn et liv jeg vil ha!  Men det er så vanskelig forklare til andre som har det fint og ikke vet hva en depresjon innebærer. Det er ikke sånn at en ønsker å være lat. Det er ikke sånn at en

ønsker å sove lenge eller at en ønsker å være alene. Men tingene blir raskt slik når en er trist og lei seg innvendig. Det hjelper kanskje litt å komme seg ut med venner, men det blir aldri det samme uansett når en er deprimert. Du lever i en boble som er vanskelig å beskrive.  Det er ingen tvil om at en depresjon kan endre hverdagen og livet ditt. Uansett så blir jeg å gjøre det beste ut av det, å søke hjelp og ta dag for dag, å være takknemlig for alle som er en del av min hverdag og er glad i meg å støtter meg som den jeg er. Jeg sier til meg selv at dette skal gå over. Dette skal jeg klare å komme meg igjennom!

Til dere der ute som også føler på tristhet og vonde tanker, vit at det blir bedre. Kanskje ikke her og nå, men det er alltid lys i tunnelen. Dette har jeg erfart selv! :)

 

Har du erfart depresjon? <3

Hva endret seg og hvordan påvirket det din hverdag? <3

#blogg #hverdag #helse #januar #2017

 

MAGISK MÅNESKINN....

MÅNESKINN I NATTEN

BILDEDRYSS FRA GDANSK. (DESEMBER 2016)

Før jul i fjor, torsdag 15 desember til søndag 18 desember reiste vi tilbake til Gdansk (Polen), meg og samboeren min og foreldrene mine. Jeg var her også i starten av desember i år 2015, og vi bestemte oss den gang at vi skulle tilbake året etter. Angrer ikke på det for å si det sånn, fordi Gdansk er en kjempe flott by.

Vi lå på Hilton Gdansk hotell og det er et supert hotell, med god service og god frokost. Hotellrommene er store og fine, og her har de 2 barer, en i øverste etasje der du kan se utover Brygga i Gdansk og en i første etasje. De har også basseng og badstue om du vil slappe av med det, i øverste etasje. Koselig område! Fikk opplevd mye kjekt denne gang, og var på julemarkedet og fikk skikkelig julestemning av det. Her nede i Polen, pynter de litt mer enn hjemme i Norge. Jeg merker at julen er populær i Polen, og det er lys i alle gater og over alt. Vi tok også et pariserhjul inne på julemarkedet, der satt vi inne med bord og det spiltes julemusikk og det var en kjekk opplevelse med en fantastisk god utsikt over hele byen.

Vi var også heldig med været, og hadde oppholdsvær med minusgrader ute. Som en ser på bildene, (meg og min samboer) har kledd oss godt Hi hi. Ellers så gikk jo dagene og kveldene raskt, som det alltid gjør når en er ute å reiser og liker seg et sted! Vi var mye å shoppet, og kikket mye i gatene. Var på et kjøpesenter som heter Madison. Her finner du mye kjekt som klær, kafe, juicebar, masse tilbud på sko, og pynteting og liknende. Måtte innom her en tur hver dag, for likte meg veldig godt her. Så til dere som vurderer å reise på en langweekend før jul, og få julestemning så kan jeg anbefale Gdansk. Det er en veldig koselig by. De har noe for de aller fleste her, og prisene er gunstige sommer som vinter. Polen er et fint land!

 

 


 

     

  

   

  


  

 

 

Bilderesultat for galleria madison

 

 

Bilderesultat for madison kjøpesenter gdansk

 

Bilderesultat for hilton gdansk

 

Har du vært i Gdansk (Polen) før? <3

#blogg #torsdag #hverdag #reise #desember #2016 #minner #foto

DØMMER DU ANDRE ?

DET ER BEDRE Å VÆRE EN GOD ORIGINAL, ENN EN DÅRLIG KOPI.

 

Dømmer du andre? 

Er du den personen som rekker ut pekefingeren å dømmer andre gjennom det du har hørt eller hva du tror? I så fall så skal man aldri tro, men vite! Før man dømmer andre. Gjerne lettere sagt enn gjort, men vi alle gjør det. Alle dømmer andre mennesker, og har det noen gode ringvirkninger? Nei. Det har ikke det. Man utsetter bare å sette andre i bås, og ikke minst i et dårlig lys, og det er det ingen som fortjener. Vi har alle meninger og vi alle dømmer andre, uansett om vi vil innrømme det eller ei. Vi snakker alle sammen, og vi kvinner er verst på sånt. Men har det faktisk slått deg som menneske at den personen du retter ut

pekefingeren mot, gjerne er den personen som aller mest trenger en utstrakt hånd, og ikke det å bli sett uglesett på fordi en har en fortid eller er i en vanskelig livssituasjon, som gjør det vanskelig å fungere så godt som en skulle ønske. Det ligger alltid grunner for alt. For at mennesker er som en er, og det er ikke like lett livet alltid, når det går oss i mot. Jeg tror alle har kjent på følelsen av å føle seg ensom. Følelsen av å ikke være flink nok. Fin nok. Bra nok. Eller anerkjent nok.

Det er aldri kjekt å bli dømt, og det skinner veldig igjennom når andre mennesker ugle ser deg. En skal vite at alle, absolutt alle kan komme til et punkt der i livet det bare smeller. Der du trenger å bygge deg opp, litt etter litt og prioritere helse fremfor jobb og skole. Har du først gått på en smell engang, så er sjansen stor for at det skjer igjen. Det er lett å dømme andre som havner utenfor, å tenke at det aldri skjer meg. Du kan aldri vite hvor livet fører hen, noen valg tar man selv, og må ta konsekvensene av det, men noen valg tar livet rett og slett for deg. Alle fortjener å bli respektert for den en er. Ingen er perfekte. 

Selv tror jeg at jeg har fått alt til overflaten, alt jeg har vært igjennom siden starten på mine 20 år, som har vært en stor belastning over tid. Som jeg nå har fått en etter reaksjon av. Da må man bare krype til kors, å ta i mot hjelp, og ønske å bearbeide og ikke minst se fremover med håp og glede, og forme fremtiden så godt som jeg kan. Men det vil ta tid. Men det spiller ingen rolle, så lenge du vil, og så lenge en beveger deg fremover. Det viktigste er ikke hva du gjør, men at du gjør noe. Om det er kurs, trening, jobb, ut i naturen, ja hva som helst. Så lenge du vil, og ikke har tenkt å gi opp. Alle har vi drømmer, men det er ikke alltid veien fører oss dit man vil. Det viktigste er å tenke fremover, å ikke låse seg til at dørene er låst for alltid! For det finnes alltid en åpen dør, selv om det ikke føles sånn her og nå. Det finnes alltid lys i tunnelen. 

 

Bilderesultat for never judge anyone

 

 

Bilderesultat for never judge anyone

"Det verste jeg vet er mennesker som dømmer andre, basert på andres meninger og uttalelser. Det synes jeg er dårlig, og det sier mye om et menneske."

 

#blogg #hverdag #samfunn #helse #torsdag #januar #2017

 

 

 

2017 ER ÅRET JEG SKAL.....

Da er 2016 året gone, og jeg er klar for et nytt år med nye muligheter! Jeg har ikke tenkt å lage et stort innlegg om året som gikk, fordi det er ikke mye å hente og jeg ønsker bare å legge det bak meg. Det positive 2016 gidde meg var masse fine minnerike reiser. Gjerne litt overdrevet negativt, selsagt har det også vært hyggelige møter med hyggelige mennesker. Men det var et tøft år på sett å vis! Takk for 2016 og velkommen 2017!

 

Alle har vi vel våre mål for året som kommer, og hva vi ønsker å endre på til det bedre. Jeg har lært så mye av forrige år, at jeg setter meg ikke for høye mål, og jeg forventer meg heller ikke noe stort, det fører bare til skuffelser og jo flere høye forventninger man har, jo lettere kan man bli skuffet om det ikke skulle skje.

 

Noen mål for året har jeg vertfall satt meg:

- Være mer ydmyk

- Gjøre mer av det som gjør meg glad

- Gå på kurs

- Komme meg mer ut i naturen og bli mer bevisst på egen helse og rutine for søvn og kosthold

- Stor sannsynlighet for at jeg skaffer meg hund

- Ta sjanser og begynne å se meg selv som en unik person, og ikke psyke meg selv ned og ikke tro jeg er bra nok som jeg er

- mindre alkohol

Spare mer penger <3

 

Ja, jeg har da mange ønsker og drømmer jeg også som alle andre. Men jeg starter her, og ønsker ikke å brette ut alt jeg tenker å gjøre. Selvsagt har jeg mer på hjertet! Men det bedre å holde noe for seg selv, og heller starte i det små og ha få forventninger. GODT NYTTÅR alle sammen :) 

 

Camilla Fossaa Dagsland sitt bilde.

Har du noen nyttårsforsett? <3

#blogg #nyttår #januar #2017 #hverdag #samfunn

 

hits