12.01.2017

EN DEPRESJON KAN ENDRE LIVET DITT TOTALT!

Å bli deprimert er noe alle kan bli før eller senere i livet. Det er rett og slett ikke noe du kan for...

 

Alle som har følget meg og bloggen over en god stund, vet hvor mye dritt jeg hadde sist år 2016. Det var selvsagt noen kjekke dager og hyggelige øyeblikk innimellom, og kjekke reiseminner hadde jeg mye av i fjor, der jeg reiste hele fire ganger. Jeg elsker å reise, så dette må nok være høydepunktene i fjor.

Uansett så har det seg slik at nå er det nytt år og nye muligheter for oss alle. Men, det er ikke slik at dagene blir endret over natta og ting tar tid, spesielt hvis vi vil ha en endring i livet, så tar ting tid. Gammel vane vond å vende, er det ikke så det sies..Jeg har i vertfall tenkt å gjør det jeg kan, Å stå på og gjøre det jeg kan for at jeg skal få bedre dager på sikt. Jeg er interessert i å både lære, få hjelp til ulike ting og se fremover med et håp om at ting ordner seg til slutt.

Bilderesultat for depression quotes

 

Akkurat her og nå om dagene så har jeg det ikke så veldig lett inni meg, jeg kjenner meg deprimert rett og slett. Det har vart en stund, og jeg har vært  deprimert før i livet, og vet hvordan det føles selv om det oppleves ulikt for hver gang. Jeg er inne i periode der jeg helst bare vil trekke meg tilbake, å være i mitt eget selskap. Noe som egentlig ikke er meg i det hele tatt. Jeg er egentlig en sosial person, men jeg for rett og slett litt sosial angst når jeg blir deprimert. Det er ikke lett å sovne på morgenen når alle står opp klar til å ta tak i dagen, å ligge til langt på formiddagen. Det er ikke sånn et liv jeg vil ha!  Men det er så vanskelig forklare til andre som har det fint og ikke vet hva en depresjon innebærer. Det er ikke sånn at en ønsker å være lat. Det er ikke sånn at en

ønsker å sove lenge eller at en ønsker å være alene. Men tingene blir raskt slik når en er trist og lei seg innvendig. Det hjelper kanskje litt å komme seg ut med venner, men det blir aldri det samme uansett når en er deprimert. Du lever i en boble som er vanskelig å beskrive.  Det er ingen tvil om at en depresjon kan endre hverdagen og livet ditt. Uansett så blir jeg å gjøre det beste ut av det, å søke hjelp og ta dag for dag, å være takknemlig for alle som er en del av min hverdag og er glad i meg å støtter meg som den jeg er. Jeg sier til meg selv at dette skal gå over. Dette skal jeg klare å komme meg igjennom!

Til dere der ute som også føler på tristhet og vonde tanker, vit at det blir bedre. Kanskje ikke her og nå, men det er alltid lys i tunnelen. Dette har jeg erfart selv! :)

 

Har du erfart depresjon? <3

Hva endret seg og hvordan påvirket det din hverdag? <3

#blogg #hverdag #helse #januar #2017

 

16.10.2016

HAR DU IKKE VÆRT DEPRIMERT FØR, SÅ HAR DU HELLER IKKE RETT TIL Å UTTALE DEG.

Tenkte å ta opp et tema som det snakkes lite om, men som er blitt et tema som heldigvis ikke er like tabu som før i tiden. Nemlig depresjon. Det er stor forskjell på å være deppet og nedfor, og ha dårlige dager enn å gå langvarig nedfor for å si det sånn. Ikke alle skjønner at det er ikke bare å ta seg sammen når det dreier seg om en depresjon, og ikke dårlige dager. Hvorfor blir noen deprimerte mens andre ikke? Det er et stort spørsmål, med mange svar. Gener, arv, miljø, livshendelser, eller det trenger heller ikke å være noen spesifikk grunn. Noen blir det bare, uten at det trenger å være så store ting inn i bildet.

 

Jeg har hatt en tøff start på 20 årene, men har slitt l litt dårlig selvbilde i tenårene. Depresjon fikk jeg først erfare som 20 åring. Men den alvorlige graden kom ikke før i starten av 20 årene, da smalt det bare. For meg så var det en traumatisk livshendelse som utløste depresjon.  Etter det har jeg hatt alt fra milde til mer moderat og for et par år siden var jeg så alvorlig deprimert at jeg sov bort hele dagen og kom meg ikke ut dørene på flere døgn. Jeg var i min egen boble, og klarte bare å eksistere men ikke å leve. Det jeg mener er at ingen mennesker skal uttale seg og være en såkalt bedreviter å si at en vet hva depresjon er om en selv ikke har vært der. Det blir bare for dumt, og du gjør seg selv veldig liten som menneske!

Meningen bak innlegget er rett og slett å reflektere over ordet depresjon, og alvorligheten bak det. Det å faktisk ikke sitte å utale seg om noe som en ikke har peiling på. Du må ha vært i den båten selv, for å kunne sitte å utale deg om denne lidelsen.  La oss ta et eksempel. Jeg kan ikke sitte å utale meg om hvordan det er å ligge på sykehus med en brukket fot. Å si at du som menneske skal gjøre ditt og datt, og så ordner alt seg. Nei, det gjør ikke det. Du må ha kjennskap og kunnskap og erfaring bak det. For å kunne utale deg om andres menneskers liv. Du må rett og slett ha vært der selv, eller ha så mye medmenneskelig omsorg at du kan sette deg inn i situasjonen, eller så har du ingen rett til å utale deg. Det blir rett og slett bare latterlig feil.

 

 

Depresjon

Viktig å vite om depresjon.

20 til 30 prosent av oss vil en eller flere ganger i livet oppleve en depresjon. Depresjon er med andre ord en vanlig psykisk helseplage. Å være deprimert kan føles vondt, tungt og ødelegge livsgnisten. Men det går an å komme ut av en depresjon, og du kan også lære deg å forebygge.

Hvis du har en depresjon vil du kanskje føle deg nedtrykt og tungsindig, eller sur og irritabel. Noen får konsentrasjonsproblemer og husker dårligere. Dette kan også være tegn på annen sykdom, så hvis du har det sånn i lengre perioder, ta kontakt med fastlegen din for videre utredning. Hvis det viser seg at du har en depresjon, kan du bli frisk og få det bedre med rett behandling og egen innsats. Det er ganske vanlig å ha angst i kombinasjon med depresjon.

 

Depresjon hos voksne

Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Depresjon er en sykdom som kan påvirke hvordan du føler deg og opptrer, over uker eller måneder

Det er normalt å være trist fra tid til annen, men depresjon er mer enn å føle seg ulykkelig. Når du er deprimert, varer det lave stemningsleiet over tid og påvirker søvn, relasjoner til andre, jobb og appetitt. Det er ikke noe du med letthet kommer deg ut av. Det finnes ulike typer depresjoner. Denne informasjonen handler om depressive episoder og tilbakevendende depressive episoder. Dette kalles også klinisk depresjon.

Depresjon er knyttet til endringer i hvordan hjernen fungerer. Hjernen sender signaler mellom nerveendingene ved hjelp av signalstoffer som kalles nevrotransmittere. Hvis du er deprimert, så er disse ute av balanse og virker ikke slik de skal.​

Hendelser i livet ditt er også viktige. Depresjon kan utløses av stressende hendelser som samlivsbrudd eller økonomiske problemer. En vanskelig barndom kan gjøre deg sårbar for episoder med depresjon.

Sykdommer i familien ser også ut til å spille en rolle i depresjon, og depresjon kan henge sammen med gener du har arvet fra foreldrene dine. Hormoner kan bidra til depresjon, spesielt hos kvinner.

 

Symptomer på depresjon

Mennesker med depresjon kan føle at de ikke er i stand til å takle hverdagen.

Hovedsymptomene er

 • tristhet mesteparten av tiden

 • nedsatt interesse for ting du vanligvis liker

 • følelsen av å være veldig trett

Hvis du er deprimert, har du hatt noen av disse symptomene mesteparten av tiden, i minst to uker og over måneder.

 

Du kan også ha noen av følgende symptomer:

 • problemer med å sove, eller for mye søvn

 • vansker med å konsentrere deg eller å ta avgjørelser

 • lav selvtillit

 • enten lite matlyst, eller økt apetitt

 • grunnløs skyldfølelse

 • følelse av å være enten "giret", eller at alt går sakte

 • selvmordstanker

 • irritabel

 

Bilderesultat for keep strong

 

Bilderesultat for depresjon quotes

Nå skrev jeg bare litt generelt om depresjon, symptomer og årsaker. Behandling kan bestå av samtaleterapi, medikamenter, lysbehandling, trening osv.

 

Har du slitt med depresjon? Eller kjenner du noen som gjerne gjør? <3

Hva er dine tanker rundt den psykiske helsen, det å ha depresjon ? <3

#blogg #helg #søndag #høst #oktober #helse

 

 

 

 

 

18.06.2016

PSYKISK HELSE ER TABU FOR MANGE.

Det er det som er så vondt, når depresjonen inntreffer. Jeg vet aldri når den vender tilbake. Jeg har det mye bedre i dag enn tidligere, men noen dager funker ting bare dårlig. Jeg stuper. .Jeg føler meg ofte aldri god nok, fin nok eller bra nok. Dette er tanker som har preget meg i årevis. Det er tøft når jeg har sånne perioder. Det er en lang historie, og skal jeg først starte å skrive hendelsene og alt så kan jeg sitte til i morgen. Dette er noe jeg bare ikke er klar for eller ønsker

eller orker nå. Jeg skriver heller hvordan jeg føler meg. For noen har gjerne livet gått på skinner, og en har fått det som en vil. Utdanning, fast jobb, god lønn, barn, hus osv. Det har ikke jeg faktisk. Så jeg orker ikke dømming for det. Jeg orker ikke høre, har ikke du lyst på barn? selvsagt  har jeg vel det. Ingenting jeg tenker mer på enn baby. Men jeg har lovt meg selv at en baby skal ikke til verden før livet er på stell. Den skal vokse opp stabilt og ikke ustabilt, enkelt og greit. Har du hatt det slik at du har sovet bort hele dagen til langt på ettermiddagen ? Det har jeg. Har du havnet på legevakten på grunn av angstanfall? Det har jeg.

Det er så mye som har en stor mening bak alt, og jeg kan faktisk ikke for at jeg har vært så syk som jeg har vært. Det kunne like gjerne vært deg. Tenk på det før du dømmer en annen. Jeg gått mange runder med meg selv, å jeg har jobbet så mye med meg selv, og jeg vil absolutt si jeg har vokst sånn til de grader. Jeg føler at jeg har lov til å være stolt over den jeg er, selv om jeg har dager der jeg føler alt er håpløst. Fortid er fortid, og nåtid er nåtid. Fremtiden kommer en dag om gangen.  Den blir til mens man går. Det viktigste er å prøve så godt man kan å leve her og nå, og sette pris på livet og så lenge vi for være frisk og rask.

 

Så er det dette med depresjon og angst, det har gjort mye med meg. Jeg føler ikke at jeg er den jeg en gang var. Jeg har blitt forandret, og er ikke den like sprudlende eller glade jenta som jeg en gang var. Men jeg forsøker hver dag å gjøre det beste ut av ting, bare noen ganger går jeg tilbake i tid og tenker og synes at livet er urettferdig. Jeg legger ikke skjul på det. Jeg har drømmer som alle andre. Men det viser seg at det kan ta lengre tid enn jeg ønsket. Men betyr

det så mye? Betyr det så mye at alle andre har ditt og datt, så lenge man har troen på at en selv skal klare å komme dit en dag. Hvilken rolle spiller det egentlig om jeg er den jeg er i dag, så betyr ikke det at det er slik 5 år frem. Det er det jeg prøver å si til meg selv, alle må vi kjempe for målene våre og drømmene våre. Vi vet aldri hva morgendagen bringer. Men en ting er veldig sikkert, og det er å reise seg for hver gang man faller. Det er det som betyr noe. Fortsette å kjempe uansett hva som inntreffer oss i livet. Det har jeg stor tro på. Å jeg har stor tro på at DU der ute som føler det likt, kan gjøre akkurat det samme. I belive in you <3

Bilde lånt fra Google.

 

http://hevhodet.blogg.no/

Mitt navn er Camilla og jeg er 27 år. Jeg blogger om livet mitt, og har lidenskap for psykisk helse, dyr, arbeidsliv, naturen og friluftsliv. Deler også tips og gode råd, og er glad i å dele sunnere matoppskrifter og litt humor blir det også i blant. Velkommen til min blogg! For kontakt: camilla_dagsland89@hotmail.com

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits